Jump to content

marvel

$JG Donater$
  • Content Count

    2,425
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

marvel last won the day on February 18

marvel had the most liked content!

Community Reputation

194 Respected member, be careful!

About marvel

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Primary Game
    JG:Roleplay
  • Location
    Pontianak, West Kalimantan

Recent Profile Visitors

11,683 profile views
  1. Yang gaboleh itu kalo lu ngerampok orang yg mobilnya lagi engga dipake ama dia, terus lu tetep maksa buat nyari kunci, walaupun lu beranggapan yakin/engga yakin ada barang didalem trunk mobil dia. CMIIW, my honest opinion, its just doesn't make any sense in the way, bro.
  2. I am a menace, keep me a rack just like tennis I'm with the shit like I'm Dennis I started this shit I'ma finish, niggas be hatin' tryna blemish my image, who want the smoke? .223 came with the scope, extended clip long as a rope
  3. More example: * Russel Barrack takes out his phone. (Russel Barrack as Subject, takes as Verb1+s, phone as Object) * Russel Barrack opens Spotify's app. (Russel Barrack as Subject, opens as Verb1+s, Spotify's app as Object) * Russel Barrack plays Queen's songs. (Russel Barrack as Subject, plays as Verb1, Vocal+Y+s, Queen's songs as Object) * Russel Barrack nods his head up and down to the beat, singing it along. (Russel Barrack as Subject, nods as Verb1+s, the beat as Object)
  4. More example: * Darius Bennett eats his food. * Darius Bennett catches the ball. * Darius Bennett drinks his beer. * Darius Bennett holds his chest and breathes calmly. * Darius Bennett writes something on his letter. Darius takes out an envelope. * Darius Bennett goes to the post office to hands the envelope.
  5. Maksud lu jadi begini "They're going to" gitu ya? Gini buy, kalo untuk kasus yg lu tanyain ini, jika misalnya lu tambahin "ing" disitu, itu artinya lu dan temen2 lu itu udah memutuskan mau pergi kemana, udah fix nih mau otw kesana. Sedangkan kalo untuk "They go to school" itu bisa jadi mereka bisa pergi ke mana2 dulu, entah singgah bntr ke toko atau apa gitu, tapi tetep tujuannya ke sekolah. Setau gue gini.
  6. di baca ngapa si buy, anjay abuy bocil. @Julpifirmansyah putra.
  7. First of all, we have to know about Simple Present. So what is it? Let's have a look. Simple dalam bahasa Indonesia adalah simple, dan Present dalam bahasa Indonesia adalah waktu sekarang. Jadi bisa dibilang Simple Present adalah kalimat sederhana yang kita ucapkan ataupun kita katakan diwaktu sekarang. Entah itu Subuh ini. Pagi ini. Siang ini. Sore ini. Malam. Hari ini. Bulan ini. Tahun ini (gunakan pada saat kondisi lu sekarang ini). Function of Simple Present: General Truth, adalah sesuatu yang fakta, atau kalian menyatakan sesuatu yang fakta. Fakta umum yang lu tau, example: "The sun rises in the east and sets in the west. Bird is flying. Jokowi is the 7th presiden of the Republic of Indonesia". Habitual Action, adalah sesuatu kebiasaan yang lu lakuin sehari hari, contohnya kek, makan, minum, tidur, main game, nah gitu contoh dari habitual. Lanjut! Subject: I You They We You must add s/es, that's the reason why you have to make an action in the game using it. She He It (benda/hewan) Noun (tunggal,nama orang) Form untuk Simple Present terbagi menjadi tiga, ada positif [+], negatif [-], dan tanda tanya [?]. [+] Subject + V1 s/es + Object. Example: You read Comic. "You=Subject, Read=Verb1, Comic=Object". They go to school. He reads newspaper. (Don't forget to put s/es) She plays gadget. [-] Subject + do not/does not + V1 + Object. (Do not = Don't, Does not = doesn't). Example: You don't love me. We don't leave you. She doesn't love me. He doesn't tell you. (She don't like you, ini salah) (He don't tell you, ini salah juga) [?] Do (not)/does (not) + Subject + V1 + Object. Example: [+] Do you know her? [-] Don't you believe me? [+] Does she tell you something? [-] Doesn't he love you? Do, udah jelas lu nanya sesuatu yang lu masih belom tau. Don't, biasa digunakan ketika ada orang nanya sama lu, terus lu jawab dan dia engga yakin sama jawaban lu. "Don't you believe me, bro?" Bahasa Indon-nya, "Lu kok engga percaya ama gua sih, bro?" Does, gunain untuk /She/He/It/Noun atau nama orang. Doesn't, sama juga kek diatas, tetapi doesn't ini adalah pertanyaan untuk jawaban yg lu masih belom yakin. Ok, some players don't know this. s/es (used by) she, he, it, (noun) in [+] sentence. Kata inggris yang berakhiran: ss, sh, ch, x, o. (Lu harus tambahin es dibelakangnya kalo ada akhiran kata2 ini) Example: * She misses her mom. * He washes the dish. * Deandre Barnett watches movie, or he watches Harry Potter. * Deandre Barnett fixes the vehicle using mechanic tools. * Deandre Barnett goes to school. Consonant + Y = i + es, atau bisa dibilang kata kerja yang berakhiran huruf Y lu ganti menjadi i + es untuk menggunakan sentence ini. Example: * She cries her boyfriend. (cry = cries) * He memories some story in backday. (memory = memory) * Deandre Barnett tries to know about it. (try = tries) Vocal + Y + s, atau kata kerja berakhiran huruf Y tapi sebelumnya huruf vokal (a, i, u , e, o) , contoh: Example: * She enjoys her rest time. * He plays football. * Deandre Barnett surveys the area. So that's all I can tell you guys! Correct me if I'm wrong. Be cool. YOK KITA COBA SAMBIL MAIN GAME. Ayo, ayo semua coba buat versi kalian masing2, dari contoh yang ada diatas, buat variasi yg berbeda2 biar saling tukar pikiran di kolom komentar! Buat yang simple aja dulu.
×
×
  • Create New...